Inspanningstesten

Wat en hoe?

Als atleet van elk niveau is het belangrijk om te weten hoe het lichaam reageert op een inspanning.
Met een simpele prik in de vinger wordt een druppeltje bloed geanalyseerd om de lactaatwaardes te bepalen. Aan de hand van deze waardes kan worden nagegaan hoe je lichaam omgaat met inspanningen van verschillende intensiteit. Deze waardes kunnen vervolgens gebruikt worden om je trainingen doelgerichter te gaan uitvoeren en om de progressie objectief op te volgen. Unlocked Sport Coaching biedt deze testen aan voor zowel lopers als fietsers.

LOPEN

Veldtesten

De inspanningstesten voor het lopen worden uitgevoerd op een atletiekpiste, deze testen worden daarom ook ‘veldtesten’ genoemd. U beslist zelf op welke atletiekpiste u deze testen wilt laten uitvoeren, wij komen naar u toe! De test start met een rustige opwarming en vervolgens wordt het tempo iedere 1200m opgedreven. Na iedere 1200m wordt een druppeltje bloed genomen waaruit we de melkzuurconcentratie bepalen. Aangezien de inspanningstest op een buitenpiste wordt uitgevoerd en niet op een indoor loopband, kunnen trainings- en wedstrijdomstandigheden nauwkeuriger worden nagebootst.

Inspanningstesten en lactaattesten of veldtesten voor groepen met korting
inpanningstest op de fiets goedkoop

FIETSEN

Fietsproef

De inspanningstesten worden uitgevoerd op de eigen fiets. Het achterwiel wordt verwijderd en de fiets wordt op een ‘Tacx Neo 2’ geplaatst, dit is de allernieuwste smart trainer van Tacx, waardoor er bijzonder accuraat gewerkt kan worden. De test start met een rustige opwarming, waarna de weerstand om de 3 minuten wordt verhoogd. Op het einde van ieder blokje van 3 minuten wordt een druppeltje bloed genomen waaruit we de melkzuurconcentratie bepalen. Naast de melkzuurwaardes, krijgt de atleet ook een zicht op zijn power-output dankzij het gebruik van de Tacx Neo 2. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het vervoer van uw fiets, want wij komen deze testen uitvoeren aan huis!

ANALYSE

Na de inspanningstest worden de hartslag, snelheid, power en melkzuurwaardes in een overzichtelijke grafiek gegoten. Aan de hand van deze grafiek krijgt de atleet een uitgebreide uitleg over de resultaten van zijn test en hoe deze moeten geïnterpreteerd worden. Bij Unlocked Sport Coaching vinden we het heel belangrijk dat de atleet na de test naar huis gaat met een gevoel dat hij volledig op de hoogte is van hoe zijn lichaam omgaat met inspanningen van verschillende intensiteit en hoe hij dit moet toepassen in zijn trainingsschema.

goedkope groep lactaattesten

PRIJS

Bereken hieronder de prijs per persoon door aan te duiden met hoeveel personen en op welke locatie u de testen wilt laten uitvoeren. Geniet van een mooi voordeel als u met een groep van 6+ personen een veldtest laat uitvoeren, of met een groep van 4+ personen een fietsproef. Indien u met een grotere groep (10+) personen bent, of u wenst verschillende testen op eenzelfde dag uit te voeren, contacteer ons dan vrijblijvend voor een offerte op maat!

PRIJSBEREKENING

Fietsen Lopen

Prijs per persoon: nvt

Verplaatsingskost per persoon: nvt

Groepskorting per persoon: nvt

Totaal per persoon:
nvt